Törstar huden efter fukt?

Delbetala räntefritt i upp till 12 månader. Läs mer här!

När vi går mot kallare och blåsigare tider är det väldigt vanligt att huden blir torr och glåmig. När huden blir torr framträder ytliga rynkor och glåmig hud gör att man upplevs trött. Den absolut bästa lösningen för torr hud är att tillföra flytande hyaluronsyra under huden, alltså med hjälp av injektioner. 

Vad är hyaluronsyra?

Hyaluronsyra (HA) är ett kroppseget ämne med stor vattenbindande förmåga. Trots namnet är Hyaluronsyra ingen syra, utan en slags sockerart som kallas glykosaminoglykan.

Hyaluronsyrans huvudsakliga funktion i vår hud är att binda fukt, vilket den gör tusen gånger sin egen vikt. Den ser till att vi får en stötdämpande effekt i vår hud men är också anledningen till att huden ser slät och fyllig ut. Hyaluronsyran som finns naturligt i kroppen är också ansvarig för att upprätthålla fuktbalansen i huden. Med åldern minskar den naturliga produktionen av Hyalurinsyra (HA) vilket leder till att huden blir torr och tappar sin elasticitet. Då kan det vara en bra idé att få mer av ämnet på andra sätt.

Hyaluronsyra har även blivit en populär ingrediens i hudvård. Viktigt att veta är att HA-molekylerna är för stora för att penetrera ner i huden och lägger sig därför endast som ett skyddande lager ovanpå din hud. Hyaluronsyran verkar då skyddande och bildar en silikonliknande yta som minskar synligheten av ytliga rynkor. 

Idag finns det många olika varianter av Hyaluronsyra-injektioner. Vi har valt ut 3 favoriter som vi arbetar med på kliniken: 

  • Profhilo
  • Ejal 40
  • Seventy Hyal 

Gemensamt för alla är att de innehåller hyaluronsyra. Skillnaden är molekylvikten samt koncentrationen.

Profhilo har blivit väldigt populär de senaste åren och många känner till den. Profhilo innehåller marknadens högsta koncentrationer av hyaluronsyra: 32 mg HA med låg molekylvikt och 32 mg HA med hög molekylvikt. HA med låg molekylvikt bidrar till föryngrande egenskaper över tid och HA med hög molekylvikt bidrar till direkt återfuktning och diskret volymökning. Profhilo passar den åldrande huden som tappat sin spänst. Rekommenderad för personer över 30 år. 

Den senaste tiden har det kommit nya populära HA-boosters på marknaden:

  • Ejal40 innehåller 40 mg HA med hög molekylvikt vilket passar dig som både vill få en diskret volymökning samt återfuktning och lyster. Ejal40 har ett mer direkt resultat gällande återfuktning och volymökning jämfört med Profhilo. 
  • Seventyhyal innehåller 30 mg HA med hög molekylvikt och passar därför dig som inte behöver addera alltför mycket volym utan endast vill tillföra fukt och få en direkt lystergivande effekt. Rekommenderas till den yngre kunden som önskar en boost med fukt och lyster. 

För bäst effekt görs 3 behandlingar med 3 veckors mellanrum.

ERBJUDANDE: Köp en kur med 3 behandlingar till ett förmånligt paketpris: 

(Gäller oktober & november)

  • Profhilo - ord pris 3500 kr/st. Kurpris: 9000 kr
  • Ejal40 - ord pris 2500 kr/st. Kurpris 6500 kr
  • Seventy Hyal - ord pris 2500 kr/st. Kurpris 6500 kr

👉  Hitta din tid här!

Välkommen att kontakta oss för att få en rekommendation anpassad efter just dig! 

Hälsningar Josefin med personal

LÄS MER OM LOJALITETSPROGRAMMET & VÄRVA EN VÄN

Fler nyheter

Josefin tipsar

Få 1.000kr när du värvar en vän!

Nu börjar hösten smyga sig på och de flesta har återgått till vardag och rutiner.
Produkter

Tar du hand om din hud på rätt sätt?

Nu är det dags att förbereda din hud för den kommande säsongen.