Muskelavslappnande injektion

Letar du efter en behandling för slät hud och vill bli fri från dina rynkor, kan vår skönhetsbehandling muskelavslappnande injektion vara något för dig! Med muskelavslappnande injektion ger vi dig en naturlig lyster och jämnare hud och du kommer både se piggare och gladare ut.

Vad är muskelavslappnande injektion?

Behandlingen är ett tillfälligt muskelavslappnande läkemedel. Det verkar genom att blockera nervimpulser i muskeln vilket gör att muskeln inte kan dra ihop sig under den tid läkemedlet har sin verkan. Effekten brukar hålla i sig ca 3-6 månader.

Hur fungerar behandling med muskelavslappnande injektion?

Denna metod är effektiv som rynkbehandling/förebyggande rynkbehandling genom att slappna av de muskler där man har dynamiska rynkor. Genom att slappna av musklerna kommer du inte kunna göra de rörelser som ger upphov till rynkorna vilket leder till att rynkorna slätas ut.

När förväntas resultat uppnås?

Maximal effekt efter 14 dagar. Under denna tid kan resultatet variera från dag till dag. Därför är det viktigt att boka in ett återbesök först när det gått 14 dagar. Hållbarheten kan variera från person till person då alla har olika förutsättningar och livsstilar. Rekommendationen är att avvakta minst 3 månader innan en ny behandling genomförs, då risken finns att kroppen bildar antikroppar som bidrar till immunitet mot läkemedlet om behandlingarna sker för tätt inpå varann, vilket kan göra att framtida behandlingar inte fungerar enligt förväntat.

Vilka biverkningar har muskelavslappnande injektion?

Exempel på biverkningar efter en behandling kan vara övergående blåmärken, smärta och svullnad, domningar, hudutslag och klåda som försvinner efter ett par dagar. Det är viktigt att hålla god hygien efter behandlingen, undvika att vidröra området, sminka ansiktet eller smörja på något då risken för infektion ökar. Blockering av muskelaktiviteten är en önskad biverkan. Dock kan det i sällsynta fall ske en spridning till närliggande muskler vilket gör att även muskelaktiviteten dämpas på oönskade ställen. Detta kan tex leda till ett hängande ögonlock eller asymmetrier vid munnen. Även denna biverkan är övergående inom 1-2 månader.

Vanliga behandlingsområden:

· Bekymmersrynka

· Bunny lines

· Gummy smile

· Haka

· Hyperhidros – extrema svettningar

· Käkar/face slimming

· Lip flip

· Panna

· Skrattrynkor/kråksparkar

· Spänningshuvudvärk

· Sura mungipor

· Tandgnissel/spända käkar

Boka gärna en tid för konsultation så berättar vi mer!

Priser

1 område

Såsom arga rynkan, skrattrynkor, bunny lines, lip flip, haka och sura mungipor. 

2 000 kr

2 områden

Till exempel panna, arga rynkan, tandgnisslning och spänningshuvudvärk. För att behandla käkmuskulatur krävs en större mängd läkemedel än andra områden och räknas därför som 2 områden. 

2 500 kr

3 områden eller mer

Passar dig som vill kombinera flera behandlingar vid ett behandlingstillfälle. 

+ 500 kr

Hyperhidros: extrema svettningar

Behandling av till exempel armhålor eller handflator.

5 000 kr

Mer än 3 områden

3000 kr + ytterligare 500 kr/område
boka tid