Microneedling med RF

Med åldern förlorar vi spänsten i huden, dels av genetiska skäl och dels av yttre faktorer. Hudföryngring och hudbättring handlar om att återställa och återuppbygga huden. Genom att stimulera till kollagen och elastin får huden tillbaka sin fasthet. Microneedling med RF är ett utmärkt alternativ för dig som vill ha en välmående hud med snabbt resultat.

På YouSkin erbjuder vi många hudvårdsbehandlingar, just för att kunna skräddarsy de behandlingar som passar dig!

Hur fungerar Microneedling med RF?

Vår unika ''allt-i-ett'' behandling som passar alla hudtyper! Microneedling med RF använder sig av högkvalitativa guldplaterade nålar, som varsamt punkterar huden och samtidigt levererar radiofrekvent energi. Den radiofrekventa energin slussas ner i mellersta hudlagret mha nålarna. När energin når huden omvandlas den till värme vilket leder till en värmeökning. Värmen i sin tur krymper kollagenfiberna vilket leder till åtstramning av huden samt minskning av porer. 

Nålarna orsakar en kontrollerad skada på huden. När huden läker från nålsticken aktiveras kroppens kollagenproduktion. Detta resulterar i en jämnare, mer åtstramad hud med minskade porer och fanastisk lyster.

När förväntas resultat uppnås?

Resultatet blir synligt ca 14 dagar efter första behandlingen genom lyster, åtstramning samt reducering av fina linjer och rynkor. Efter ytterligare 2-6 veckor bildas elastin och kollagen, och man börjar se ytterligare hudförbättring på linjer, bristningar, fina rynkor och ärr. Önskas ytterligare förbättring rekommenderas en behandlingskurs på 2-3 behandlingar med 3 veckors mellanrum. 

Microneedling med RF kan med fördel kombineras med fraktionerad CO2 laser. Läs mer här!

Vilka biverkningar har Microneedling med RF?

Du får en rodnad i ansiktet som håller i sig i ett par timmar. Dagarna efter kan du känna dig extra torr och känslig i huden. Det är då viktigt att hjälpa huden med återhämtning i form av bra hudvårdsprodukter innehållande fukt. Du bör ej använda hudvård med syror i, varken före och efter behandling.

Genom att leverera kontrollerad radiofrekvens ner i huden finns ingen risk för  brännskador, då majoriteten av energin når kollagenfibrer i mellersta dermis. I vissa fall om du har en känslig hy som inte är van vid avancerad hudvård, kan reaktioner uppkomma efter ett par dagar. Detta sker då cirkulationen i huden aktiveras vilket kan leda till en utrensning av slaggprodukter. Det kan då visa sig som små upphöjningar i huden som liknas små finnar. Detta är helt normalt samt är övergående inom ett par veckor. Viktigt att använda bra hudvård både före och efter behandling.

Boka en konsultation idag och vi hjälper dig gärna att ta fram ett unikt behandlingsprogram för dina hudvårdsbehov.

Priser

Microneedling med RF

Helt ansikte
3 500 kr

Ansikte + dekolletage
5000 kr 

Mindre område
2 000 kr
boka tid