Permanent hårborttagning med laser - närheten av Malmö

Många av oss har oönskad hårväxt på kroppen, oftast behandlar vi detta med vanlig rakning och vaxning. Dessa behandlingar ger tyvärr inte ett permanent resultat och kan dessutom irritera huden. För dig som vill bli av med oönskad hårväxt permanent, välkomnar vi dig gärna till YouSkin.

Vi använder oss av Alexandritlaser som är golden standard inom permanent hårborttagning med laser.

Att tänka på innan permanent hårborttagning med laser: 

Huden ska inte vara solbränd eller ha exponerats för sol 4 veckor före samt efter hårborttagning. 

Du ska inte ha vaxat dig närmsta 8 veckorna för bästa resultat. 

Viktigt att boka en konsultation inför behandling där vi tittar på din hårväxt. Du ska då inte ha rakat dig på 7 dagar. 

Du ska vara nyrakad när du kommer för att göra din behandling. 

Hur fungerar permanent hårborttagning med laser?

För att behandlingen ska ge ett så effektivt resultat som möjligt, gäller det att behandla hårstrån som befinner sig i den anagena/aktiva växtfasen. Vid denna fas växer hårstråna snabbt och sitter fast ordentligt i hårroten. Håret har totalt 3 växtfaser: anagen, telogen och katagen. Telogena fasen är hårets vilofas, under denna fas är håret kvar i hårroten men växer inte. Katagena kan beskrivas som övergångsfasen, den period när håret börjar lösgöra sig från hårsäckarna.

Genom upphettning till 70 °C, förstör man proteinet i hårsäcken och dess tillföring av näring till hårroten. Behandlingen förhindrar därmed återväxt av hårstråt. Omkring 70 % av hårväxten reduceras efter 3-4 behandlingar, och oftast efter 6 behandlingar så har man behandlat bort 90-95 %. Vi använder oss av Cutera Excel HR i kombination av Alexandritlaser & ND YAG, för en säker och effektiv hårborttagning.

Hur många behandlingar behövs?

Detta är individuellt, i de flesta fall är man permanent hårfri efter 3-6 omgångar. I vissa fall kan det behövs upp till 8 behandlingar innan alla hårstrån är permanent borta. För att optimera behandlingarna skall de ske med ett 8 veckors mellanrum för att följa hårstråts växtfas. Detta beror på att hårstråna befinner sig i olika växtfaser. Man lyckas endast få bort hela hårsäcken när hårstrået befinner sig i sin aktiva växtfas. Hur ofta ett hårstrå befinner sig i sin aktiva växtfas kan variera från person till person samt var på kroppen man behandlar.

Gör behandlingen ont?

Behandlingen gör mindre ont än att vaxa, och de allra flesta upplever ingen smärta eller obehag. Eftersom maskinen är utrustad med ett kylsystem känns laserbehandlingen även mindre jämfört med andra lasermaskiner på marknaden. Smärtan kan liknas med små snärtar och är mest smärtsamt på de ställen där man har väldigt grova hår. Detta kompenseras dock genom extra kyla både före och efter behandlingen för att öka din komfort.

Boka en konsultation redan idag, så hjälper vi dig att skräddarsy ett behandlingsprogram för dig.

Priser

Ansiktsområde:

Haka, 900 kr

Haka & överläpp, 1 300 kr

Hals, 1 100 kr

Hela ansiktet, 2 000 kr

Nacke, 1 300 kr

Polisonger, 900 kr

Överläpp, 900 kr

Kroppsområde:

Armhålor, 1 500 kr

Axlar & skuldror, 1 900 kr

Bikini, 1 500 kr

Deep bikini (Allt utanför liten bikinitrosa), 1 800kr

Brasiliansk, 2 900 kr

Bröst, 2 900 kr

Bröst & mage, 3 300 kr

Bröstvårtor, 900 kr

Hela armar, 2 900 kr

Hela ben inklusive bikini, 3 900 kr

Händer / fötter, 900 kr

Magsträng, 900 kr

Rygg, 2 900 kr

Underarmar, 1 900 kr

Underben, 2 300 kr

Stuss, 1 600 kr

Svank, 1 200 kr

boka tid