Microneedling – vilka effekter har det på huden?

Delbetala räntefritt i upp till 12 månader. Läs mer här!

image

Microneedling är en behandling som stimulerar blodcirkulationen och bildandet av kollagen och elastin, vilket har en föryngrande och uppfräschande effekt på huden. Det går också att reducera bland annat acneärr och rynkor med microneedling.

Microneedling med inbyggd radiofrekvens

Microneedling innebär att mycket tunna nålar punkterar huden för att stimulera blodcirkulationen och bildandet av kollagen och elastin. Detta görs med radiofrekvent energi (även förkortat RF). När radiofrekvent energi tillförs och når det mellersta hudlagret omvandlas energin till värme. Värmen gör i sin tur att huden stramas åt och porerna minskar.

De små sticken i microneedling utförs med sterila guldplaterade nålar som bildar mikrokanaler i huden. När dessa läker stimuleras blodcirkulationen och bildandet av elastin och kollagen påbörjas – ämnen som huden behöver för att hålla spänsten.

Behandlingen ger en åtstramad hud med fräsch lyster och minskade porer. Microneedling kan även reducera eller mildra ojämnheter som ärr och rynkor. En annan fördel med microneedling är att du inte behöver göra något kirurgiskt ingrepp.

Hur lång tid tar en behandling med microneedling?

Behandlingen tar upp till en timme, beroende på vilka områden som ska behandlas.

Gör microneedling ont?

Enbart uppfräschning av huden känns som en lätt vibration. En djupare behandling mot till exempel upphöjda ärr kan kännas mera men någon bedövning behövs oftast inte.

Funderar du på om microneedling är något för dig?

Här är några anledningar till att prova microneedling:

 • Om du vill ha spänstigare hud
 • Om du vill minska grova porer
 • Om du vill reducera fina linjer och rynkor
 • Om du vill mildra ärr, till exempel från acne eller vattkoppor
 • Om du vill reducera bristningar
 • Om du vill fräscha upp glåmig hy
 • Om du vill ha en välmående hud med snabbt resultat.

Vad är viktigt före och efter microneedling

Det är viktigt att använda mild hudvård före en behandling, med andra ord ska du undvika produkter med syror i. Efter behandlingen ska du tänka på följande saker:

 • inte röra för mycket vid ansiktet
 • använda fuktgivande hudvård (utan syror) och solfaktor
 • undvika makeup de närmaste två dagarna
 • undvika aktiviteter eller bastu som gör dig svettig i två dagar efter

Efter microneedling uppstår en rodnad som håller i sig i ett par timmar. Huden kan också kännas extra torr i några dagar efteråt. Om du har känslig hy och inte genomgått liknande behandlingar tidigare, kan blodcirkulationen sätta igång en utrensning av slaggprodukter. Den kan ge små upphöjningar i huden som ser ut ungefär som små finnar. Det är helt normalt och går över inom ett par veckor.

Finns det några risker med microneedling?

Microneedling ska alltid utföras av certifierad personal som använder högkvalitativ utrustning för ett säkert resultat. Rollers med mikronålar som finns att köpa för hemmabruk går inte att jämföra med den behandling som en skönhetsklinik genomför.

Få din microneedling behandling gjord hos YouSkin, Malmö

På YouSkin Clinic i Höllviken, utanför Malmö har vi enbart erfarna och certifierade skönhetsexperter som arbetar med säker och modern utrustning. På kliniken finns även en sjuksköterska. Efter första behandlingen ser du resultat efter ungefär 14 dagar. Du kan märka att din hud är slätare och har fått en ny lyster. Efter ytterligare 2-6 veckor bildar huden nytt elastin och kollagen och blir spänstigare. Du kommer att se en minskning av de ojämnheter i huden som har behandlats. På så vis ser många stor skillnad efter en behandling men om du önskar ytterligare förbättring rekommenderar vi 2-3 behandlingar med  3 veckors mellanrum. Huden fortsätter sedan att förbättras upp till ett år efter behandlingen.

Boka gärna en tid för konsultation eller hör av dig till oss direkt om du har frågor om microneedling.

Var kan man göra microneedling i Malmö?

YouSkin Clinic i Höllviken utanför Malmö utför microneedling med RF (radiofrekvent energi). Kliniken har erfaren och certifierad personal samt en sjuksköterska.

Vad kostar en behandling med microneedling i Malmö?

På YouSkin Clinic i Höllviken utanför Malmö är priset för microneedling 3 500 kr per behandling.

Hur får man bort akneärr i ansiktet?

Ärr efter till exempel acne eller vattkoppor kan reduceras eller mildras med hjälp av microneedling på YouSkin Clinic precis utanför Malmö.

LÄS MER OM LOJALITETSPROGRAMMET & VÄRVA EN VÄN

Fler nyheter

Alla inlägg

Önskar du en jämnare hudstruktur med fantastiskt glow?

Med vår behandling Microbotox får du en jämnare hudstruktur.
Josefin tipsar

Påskglädje och Exklusiva Erbjudanden Väntar hos YouSkin Clinic!

Boka in en kostnadsfri konsultation + testområde med hårborttagning
Produkter

Bästa anti-age produkten!

Något som är väldigt viktigt för vår hud - solkräm!