Hårborttagning med laser – hur går behandlingen till?

Delbetala räntefritt i upp till 12 månader. Läs mer här!

Innan vi påbörjar din behandling är du varmt välkommen på en konsultation hos oss. Vi gör en bedömning av hårväxten och den hårborttagning du önskar. Utifrån det gör vi upp en plan för dina laserbehandlingar. Vid tillfället ska du inte ha rakat dig på 7 dagar.

Inför första behandlingstillfället

När du kommer för att ta bort hårväxt ska du vara nyrakad. Huden ska inte vara solbränd eller ha exponerats för sol 4 veckor före. För bästa resultat ska du inte ha vaxat dig de närmaste 8 veckorna innan.

Så går hårborttagningen till

Lasern förs över området på huden där hårväxten ska lasras bort med hjälp av ett munstycke. Laserstrålarna går ner och värmer upp hårsäcken till 70 °C så att proteinet i hårsäcken förstörs och tillförseln av näring till hårroten stoppas. Metoden gör att hårstråt inte kan växa ut igen.

För att behandlingen ska upplevas så lindrig som möjligt har vår laser ett kylsystem som kyler ner huden före och efter hårborttagningen. De flesta känner inget obehag av behandlingen.

Flera behandlingstillfällen

Ofta tar det 3–6 omgångar att bli helt hårfri. Det beror på vilken typ av hårstrå som ska tas bort och hur stort område på kroppen det gäller. I vissa fall kan det behövs upp till 8 behandlingar innan alla hårstrån är permanent borttagna.

Hårstrån växer i intervaller. För att uppnå bästa resultat lasrar vi hårstråna när de är i den anagena växtfasen, det vill säga den aktiva fasen. Då växer hårstråna som bäst och har ett stadigt fäste i hårroten.

Bäst effekt uppnås vi när håret lasras bort i omgångar med 8 veckors mellanrum. Då kan vi ta bort varje hårstrå i sin aktiva växtfas.

Efter hårborttagningen

Kvalitet är viktigt för oss och vi är måna om att du ska bli nöjd. Därför vill vi att du kommer på ett återbesök 1–2 veckor efter avslutad behandling så att vi kan se att behandlingen tagit som den skulle.

Vilka kroppsdelar kan vi lasra?

Vi kan lasra bort hår från i stort sett alla kroppsdelar. Många kommer till vår klinik för att ta bort hårväxt i ansiktet, speciellt på överläppen och ben. Önskar du göra en brasiliansk hårborttagning eller lasra en hel rygg med oönskad hårväxt kan vi också hjälpa dig. Vi tar bort hårväxt där du inte vill ha den på ett tryggt och effektivt sätt.

Säkert och effektivt

Laser är ett säkert och effektivt sätt för att bort hårväxt. På kliniken finns det alltid en sjuksköterska på plats så att du kan känna dig säker när du genomför behandlingen.

Kontakta vår klinik i Höllviken utanför Malmö

Hör gärna av dig till oss på YouSkin om du vill veta mer om att ta bort hårväxt permanent och för att boka en konsultation.

  • Hur många behandlingar krävs för permanent hårborttagning? Hur många behandlingar som krävs beror på hårtyp och hur stort området på huden är. Ofta krävs 3–6 gånger för permanent hårborttagning.
  • Kan jag sola efter hårborttagning med laser? Du bör vänta i 4 veckor med att sola huden där du har fått hårväxt bortlasrad.
  • Vad är bra med en Alexandritlaser? Alexandritlasern är effektiv och inställbar i flera lägen. Den har ett inbyggt kylsystem som lindrar och kyler huden vid hårborttagning.
LÄS MER OM LOJALITETSPROGRAMMET & VÄRVA EN VÄN

Fler nyheter

Kampanjer

Glad midsommar!

YouSkin Clinic vill önska er alla en glad midsommar
Josefin tipsar

Missa inte vår sommarkampanj!  ☀️👙

slippa tänka på rakning och stubbig hud? 
Kampanjer

Abonnera på hårborttagning - Slipp stora klumpsummor! 💰

Du betalar månadsvis i 24 månader via autogiro utan ränta, dolda avgifter eller aviavgifter.